Kuchyně tvaru L
3. Kuchyně L line
Plánovaná kuchyně ve tvaru L je nejčastěji používaný typ plánované kuchyně v typické české domácnosti. Vychází to z rozumné prostorové náročnosti celé kuchyňské sestavy a z možností prostorů, do kterých bývá nejčastěji montována.
Žluté zóny nabízí možnost umístění ledničky a prostoru pro skladování potravin
Červené zóny kuchyně určují potenciální rozložení a uložení spotřebičů
Modré označení obrázku ukazuje uložení nádobí v kuchyňské lince
Zelené pole označuje mycí zónu a uložení myčky a čisticích prostředků v kuchyňské lince
Šedá zóna označená v kuchyňské sestavě určuje místo pro odložení nádobí a příborů
Výhody a nevýhody kuchyně L line, dva bloky kuchyňské linky natočené pod úhlem 90°, ale s rozumným návrhem viz. Naše řešení návrhu kompletní kuchyňské linky najde svoje dobré a kvalitní každodenní uplatnění.
Plusy:
+ rozumná ergonomie každodenního použití kuchyně
+ možnost variability rozložení
+ středně velké úložné plochy
+menší nároky na přípravy prostoru kuchyně
Mínusy:
- menší pracovní plocha obvykle, oproti dvojbloku
- větší prostorová náročnost celé kuchyně
- menší možnost variability spotřebičů – obvykle na jedné stěně kvůli přípojkám elektro a vodo
Ukázky řešení:
Galerie:
Alnea